Kadotitko hygieniapassisi? - Näin tilaat uuden

Hygieniapassi on kaksiosainen. Se koostuu sekä paperisesta todistuksesta että kortista, jotka ovat nykyisen lainsäädännön mukaisesti toistaiseksi voimassaolevia. Tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että niiden hävitessä hygieniapassista on tehtävä uusintatilaus. Hygieniapassin uusintatilaus tehdään eri tavoin riippuen siitä, ovatko molemmat hygieniapassin osat kadonneet ja kuinka monta vuotta hygieniapassitestistä on.

Kuulostaako monimutkaiselta? Alla kaavio, joka selventää uusintatilauksen prosessia:


Jos vain toinen osa (kortti tai paperitodistus) hygieniapassistasi on kadonnut:

Tiesithän, että molemmat hygieniapassin osat ovat samanarvoisia, virallisia todistuksia hygieniaosaamisestasi? Eli välttämättä sinun ei tarvitse tilata kokonaan uutta hygieniapassia, mikäli sinulla on vielä toinen osa passista tallessa.

Voit kuitenkin halutessasi tilata verkkokaupastamme uuden hygieniapassin, jos toinen osa hygieniapassista on kadonnut. Sinun tulee toimittaa tallessa oleva hygieniapassin osa toimistollemme arkistoitavaksi.

  1. Tee uusintatilaus verkkokaupastamme. Hygieniapassin uusintatilaus maksaa 44 €.

  2. Ota yhteyttä Hygieniapassi.fi asiakaspalveluun.

  3. Toimita tallessa oleva hygieniapassin osa arkistoitavaksi asiakaspalvelun ohjeiden mukaisesti.

  4. Hygieniapassitestaaja tilaa uuden hygieniapassin. Uusi hygieniapassi saapuu sinulle 4–6 viikon kuluessa uusintatilauksesta.


Hygieniapassin molemmat osat (sekä kortti että paperitodistus) ovat kadonneet ja hygieniapassitestistä on aikaa alle 5 vuotta.

  1. Ota yhteyttä siihen testijärjestäjään tai hygieniapassitestaajaan, jonka järjestämässä hygieniapassitestissä olet ollut ja joka myönsi sinulle alkuperäisen hygieniapassin. Uusintatilauksen voi tehdä vain testin järjestänyt hygieniapassitestaaja.

    1. Jos olet tehnyt hygieniapassitestin Hygieniapassi.fi:n kautta, ota yhteyttä meidän asiakaspalveluun tästä.

  2. Kun olet saanut vahvistuksen Hygieniapassi.fi:n asiakaspalvelusta tai hygieniapassitestaajalta, voit tehdä uusintatilauksen verkkokaupastamme. Uusintatilaus maksaa 44 €.

  3. Hygieniapassitestaajasi tilaa sinulle uuden hygieniapassin. Uusi hygieniapassi saapuu sinulle 4–6 viikon kuluessa uusintatilauksesta.

Testaajan velvollisuus on arkistoida hygieniapassin myöntämisen perusteena olevia asiakirjoja (kuten testilomaketta) viisi vuotta hygieniapassin myöntämispäivämäärästä eteenpäin. Mikäli sinulla on tallessa esimerkiksi kopio hygieniapassista näet dokumentista hygieniapassitestaajasi nimen ja/tai testaajatunnuksen (testaajatunnus on muotoa B1234).

Löydät Ruokaviraston valtuuttamien hygieniapassitestaajien yhteystiedot täältä. Jos testaajan nimeä ei löydy luettelosta, voit tiedustella Ruokavirastolta sähköpostitse, osoitteesta [email protected].

Hygieniapassin molemmat osat (sekä kortti että paperitodistus) ovat kadonneet ja hygieniapassitestistä on aikaa yli 5 vuotta

Hygieniapassitesti on suoritettava uudelleen. Löydät kaikki tulevat hygieniapassitestit täältä

Mikäli kumpikin hygieniapassin osa on kadonnut ja hygieniapassin myöntämisestä on yli 5 vuotta, on hygieniapassitesti tehtävä uudestaan. Hygieniapassitesti on myös tehtävä uudelleen, mikäli hygieniapassi on uusittava (esim. nimenmuutos) ja hygieniapassi on myönnetty alunperin tutkintotodistuksen perusteella.

Vieläkin epävarma uusintatilauksesta? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, autamme mielellämme!