Hygieniapassi tarvitaan yhä useammalla alalla

Hygieniapassitestin suorittaminen on investointina hyvä, sillä hygieniapassia tarvitaan yhä useammalla alalla. Perinteisesti on ajateltu, että vain tietyissä niin sanotuissa elintarvikehuoneistoissa työskentelevien on suoritettava hygieniaosaamisen osaamistesti, eli tuttavallisemmin hygieniapassi. Esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, erilaiset kioskit, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät ja myös monet elintarvikkeita valmistavat tehtaat ovat sellaisia työpaikkoja, joissa lain mukaan työntekijällä pitää olla hygieniapassi.

Maailman muuttuessa myös työn sisältö muuttuu ja yhä useampi on tekemisissä elintarvikkeiden kanssa. Linja-autonkuljettaja voi tarjoilla matkaeväitä, huvipuiston työntekijä välipaloja, jumppaohjaaja lisäravinnemaistiaisia ja jopa vartijat toimivat joskus kaupan kassalla ja muissa myymälätehtävissä.

Elintarvikkeiden kanssa työskentelevien on hallittava elintarvikehygienian perusasiat, jotta ruokaa osattaisiin käsitellä turvallisesti. Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Helposti pilaantuvia elintarvikkeita ovat esimerkiksi maito, liha ja kala.

Työnhakutilanteessa yhä useammat työnantajat myös arvostavat hygieniapassin hankkinutta. Testin läpäiseminen saattaa yhdellä kertaa parantaa työnsaantimahdollisuuksia usealle eri alalle.

Mieti omalta kohdaltasi oletko tekemisissä helposti pilaantuvien elintarvikkeiden kanssa nyt tai tulevaisuudessa. Hygieniapassitesti kannattaa tehdä ajoissa, jotta ehdit rauhassa opiskella ja saada hygieniapassin käteen ennen kuin sinun tarvitsee sitä näyttää.

Lain mukaan hygieniapassi tulee hankkia viimeistään kolmen (3) kuukauden kuluessa työn aloittamisesta. On kuitenkin hyvä huomata, että tähän kolmeen kuukauteen lasketaan taannehtivasti myös aiemmat elintarvikealan työt, joissa hygieniapassia on edellytetty.

Hygieniapassi.fi järjestää säännöllisesti hygieniapassitestejä eri puolilla Suomea. Testin voi suorittaa usealla eri kielellä. Tutustu hygieniapassitestiin, tilaa opiskelumateriaali ja varaa testiajankohta tältä sivustolta!