Hygieniapassikoulutus – opiskele elintarvikealan ammattilaisen kanssa


Kotitalousopettaja Anja Pouttu on elintarvikealan ammattilainen. Hän on aloittanut Hygieniapassi.fi hygieniapassikouluttajana ja -testaajana vuonna 2014 ja työuransa aikana hän on toiminut testaajana reilusti yli tuhannessa hygieniapassitestissä ja kouluttanut lukuisia osallistujia hygieniapassikoulutuksissa. Kysyimme Anjalta muutaman tarkentavan kysymyksen hygieniapassikoulutuksiin liittyen!


Hygieniapassikouluttajan vinkit:
näin saat koulutuksista eniten irti!


Tarjoamme sekä kahden ja neljän tunnin pituisia koulutuksia. Miten eripituiset koulutukset eroavat toisistaan?

Eripituiset koulutukset eroavat toisistaan sisällöllisesti ja intensiteetiltään. Neljän tunnin koulutus on perusteellisempi, koska sen aikana ehtii käsitellä enemmän sisältöä. Ne tarjoavat kattavamman opetuksen ja syventävän läpikäynnin hygieniapassitestin sisältöalueista. Neljän tunnin koulutukseen voi osallistua vaikka ei olisi ehtinyt harjoitella, lukea tai suorittaa harjoittelutestejä etukäteen. Osallistujat ehtivät myös tehdä 40 kysymyksen harjoittelutestin, joka auttaa valmistautumaan varsinaiseen hygieniapassitestiin.

Toisaalta kahden tunnin koulutukset ovat tiiviimpiä ja niissä käydään aihealueet nopeammin läpi. Tässä lyhyemmässä koulutuksessa ei kuitenkaan ehditä käsitellä kaikkia yksityiskohtia yhtä perusteellisesti kuin pidemmässä koulutuksessa. Kahden tunnin koulutukset toimivat enemmänkin kertaavina koulutuksina. Ne soveltuvat henkilöille, joilla on jo hieman aiempaa tietoa tai työkokemusta alalta. Kuitenkin kaikki ovat tervetulleita osallistumaan koulutuksiin ilman ennakkoon valmistautumista! On silti suositeltavaa, että lyhyemmän koulutuksen jälkeen osallistujat harjoittelevat aihealueita ja kysymyksiä perusteellisesti, jotta kaikki tiedot tulee kunnolla käytyä läpi.


Hygieniapassikoulutus


Kenelle suosittelisit hygieniapassikoulutusta ja miksi? 


Suosittelisin hygieniapassikoulutusta kaikille, jotka aikovat suorittaa hygieniapassitestin. On tärkeää ymmärtää, että hygieniapassitestiin ei pitäisi tulla vain "kokeilemaan" pääseekö testistä läpi vai ei. Hygeniapassitestin tarkoituksena on varmistaa, että elintarviketyöntekijöillä on tarvittavat perustiedot ja osaaminen elintarviketurvallisuudesta. Elintarviketyöntekijöille on asetettu suuri vastuu elintarviketurvallisuudesta. Hygieniapassikoulutuksen avulla työntekijä voi hankkia tietämystä ja sitä kautta itseluottamusta ja varmuutta itse työhön.


Hygieniapassikoulutusta suosittelen myös erityisesti niille, jotka hyötyvät oppimateriaalin auki selittämisestä. Kun aihealueet kuulee selitettyinä selkeästi ja strukturoidusti, oppimateriaali voi avautua aivan eri tavalla kuin yksin lukemalla. Koulutuksessa avataan käsitteitä tarkemmin, mikä voi auttaa ymmärtämään niitä paremmin. Sidon aihealueita myös käytännön työhön, mikä auttaa syvällisemmän tiedon omaksumisessa.



Kuinka interaktiivinen koulutus on? Onko osallistujilla mahdollisuus esittää kysymyksiä ja osallistua keskusteluun? Onko koulutuksessa mahdollisuus tehdä harjoitustesti ja käydä läpi harjoituskysymyksiä?


Osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä koulutuksen aikana. Vaikka kahden tunnin koulutuksessa aikaa on rajoitetusti, kysymyksiä voi aina esittää, jos jokin jää epäselväksi. Osallistujilla on mahdollisuus lähettää kysymyksiä chatin kautta tai esittää niitä suullisesti. Lisäksi neljän tunnin koulutuksessa ehditään käydä läpi 40 kysymyksen harjoitustesti, mikä auttaa osallistujia valmistautumaan hygieniapassitestiin.



Onko sinulla vinkkejä, miten osallistujat saisivat koulutuksesta parhaimman hyödyn irti?


  1. Perehdy aiheeseen etukäteen! Jos sinulla ei ole työhistorian tai opintojen puolesta pohjatietoja elintarvikealasta suosittelen perehtymään aiheeseen hieman etukäteen, varsinkin jos olet tulossa kahden tunnin koulutukseen. Esimerkiksi mikrobiologian peruskäsitteiden ymmärtäminen voi auttaa seuraamaan koulutusta paremmin. 


    Vinkki: opiskele hygieniapassitestissä vaadittavia aihealueita Harjoittele.fi-sivustolla tai hanki Hygieniaopas – elintarvikehygienian perusteet -kirja verkkokaupastamme!


  1. Keskity koulutuksen aikana opetukseen. Pyri keskittymään koulutukseen täysin ja vältä muiden tehtävien tekemistä samanaikaisesti, mikäli mahdollista. Tämä auttaa sinua hyödyntämään koulutuksen tarjoaman tiedon parhaalla mahdollisella tavalla.



Mitä palautetta aiemmat osallistujat ovat antaneet koulutuksesta?


Olen saanut koulutuksistani positiivista palautetta osallistujilta! Monet ovat kertoneet saaneensa kipinän oppia lisää aiheesta koulutuksen jälkeen. Osallistujat arvostavat erityisesti selkeää ja rauhallista opetus- ja viestintätapaani. Minulla on vahva kokemustausta, syvällinen ymmärrys aiheesta ja aidosti pidän ammattinikin puolesta kouluttamisesta – uskon, että tämä myös välittyy osallistujille!

Ilmoittaudu hygieniapassikoulutukseen!

Hygieniapassi.fi on Suomen kattavin hygieniapassitestien ja -koulutusten järjestäjä. Koulutukset eivät sisällä hygieniapassitestiä. Koulutus ja testi maksetaan erikseen. Voit myös ilmoittautua koulutuksiimme samalla, kun ilmoittaudut hygieniapassitestiin. Järjestelmämme ehdottaa sinulle sopivia koulutuksia testikielen perusteella, joten saat juuri sinulle räätälöityä ja tarpeitasi vastaavan koulutuksen!


Koulutuksen hinta on vain 30 euroa kahden tunnin koulutukselta ja 45 euroa neljän tunnin koulutukselta (sis. alv. 24 %). Imoittaudu verkkokoulutukseemme jo tänään!