Koulukampanja: Hygieniapassitesti Aleksis Kiven koulun yläkoululaisille


Hygieniapassi.fi:n koulukampanja on saavuttanut suuren suosion yläkouluissa ja lukioissa ympäri Suomen. Olemme tarjonneet kouluille mahdollisuuden järjestää oppilailleen yksityisen testitilaisuuden koulun omissa tiloissa – tähän tarjoukseen tarttui muun muassa Aleksis Kiven koulu Helsingissä. Seurasimme koululla järjestettävää hygieniapassitestiä keväällä 2023.


Koulukampanjan tarkoituksena on tarjota oppilaille mahdollisimman kätevä ja vaivaton tapa suorittaa hygieniapassi kampanjahinnoin. Testi voidaan integroida osaksi oppilaiden koulupäivää, jolloin oppilaat voivat suorittaa hygieniapassin ilman ylimääräistä järjestelyjä – tämä säästää aikaa sekä oppilailta että opettajilta! Samaan testiin on tervetulleita myös oppilaiden perheenjäsenet tai koulun henkilökunta.
Istuimme alas Aleksis Kiven koulun opinto-ohjaajan Minna Hakosen kanssa ja kysyimme, miten hygieniapassitestin järjestäminen koululla sujui:


“Soitin Hygieniapassi.fi:n asiakaspalveluun ja sain sovittua päivämäärän hygieniapassitestille jo samana päivänä. Testin järjestämisestä ei ole tullut koululle ylimääräistä työtä. Hygieniapassi.fi:n kautta onnistuimme järjestämään testin ennen oppilaiden kesäloman alkua. Tämän testin jälkeen toiveenamme olisi järjestää hygieniapassitesti koulullamme mahdollisesti uudelleen ensi vuonnakin!”


Hygieniapassi.fi:n hygieniapassitestaaja saapuu koululle hyvissä ajoin valmistelemaan luokkahuonetta testiä varten. Ruokaviraston ohjeiden mukaisesti kaikki hygieniapassitestit suoritetaan testaajan valvomassa tilassa. Hygieniapassitestaaja järjestelee luokkahuoneen pöydät väljästi ja asettelee jokaiselle paikalle kynän ja kirjekuoren, jossa virallinen todistus lähetetään osallistujille.


Miksi järjestää hygieniapassitesti yläkoulun oppilaille? Miten juuri yläkoululaiset hyötyvät hygieniapassin suorittamisesta?


Näen, että hygieniapassin suorittamisesta on paljonkin hyötyä yläkouluikäisille”, Aleksis Kiven koulun opinto-ohjaaja Minna Hakonen vastaa. “Kesätöiden ja mahdollisesti tulevien opiskeluiden ohella tehtävien osa-aikatöiden kannalta hygieniapassilla voi olla ratkaiseva rooli. Nuoret nimittäin hakevat usein juuri sellaisiin töihin, joissa hygieniapassia tarvitaan. Etenkin meidän koulun kesätöihin aktiivisesti hakevat ysiluokkalaiset innostuivat hygieniapassitestistä.”


Haastattelimme myös Osaamistehtaan avainasiakaspäällikköä, Axel Marteliusta. Kysyimme häneltä syitä suorittaa hygieniapassi yläkoulussa:


“Hygieniapassi kannattaa ehdottomasti hankkia yläkoulussa tai lukiossa! Nykyisen elintarvikelainsäädännön mukaisesti hygieniapassi on voimassa toistaiseksi, eli se ei käytännössä mene vanhaksi. Hygieniapassista on etua ei vain kesätöihin, vaan myös valtavan monessa eri ammatissa ja työtehtävässä. Eli passista on hyötyä koko tulevaisuuden työelämää ajatellen. Myös monessa lukiossa saattaa hygieniapassi olla mahdollista hyväksilukea osaksi opintoja.”


“Lisäksi hygieniapassi on erityisen kannattavaa suorittaa koulussa, sillä Hygieniapassi.fi tuo testin suoraan koulun omiin tiloihin”, Axel lisää. “Ja tietenkin suosittelen nuoria tarttumaan koululla järjestettävään hygieniapassitestiin senkin vuoksi, että passin saa tällöin edulliseen kampanjahintaan!”


KAMPANJAHINTA

Koulukampanjahinta on 40 € per henkilö vähintään 15 henkilön ryhmälle (hygieniapassitestin normaalihinta on 54 €). Hintaan sisältyy myös 14 vuorokauden Harjoittele.fi-tilaus, jolla voi harjoitella sähköisessä palvelussamme hygieniapassitestin osa-alueita missä ja milloin vain (arvo 9,90 €). Nämä edut koskevat myös henkilökuntaa ja ryhmän perheenjäseniä.


Mikäli kiinnostuit järjestämään hygieniapassitestin koulullasi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme soittamalla numeroon 0400 809 009 tai lähettämällä sähköpostia [email protected].


Näin prosessi toimii:


  1. Ota meihin yhteyttä ja kerro, milloin haluaisitte toteuttaa testin. Testiä varten tarvitsemme tarpeeksi ison tilan koululta (esim. ruokala, auditorio tai sali).

  2. Luomme koululle oman linkin, jonka kautta osallistujat ilmoittautuvat ja maksavat hygieniapassitestin. Jokainen maksaa testin itse tai yhdessä huoltajan kanssa. Ilmoittautumisen jälkeen osallistujat saavat 14 vuorokauden Harjoittele.fi-käyttökoodin sähköpostitse.

  3. Hygieniapassitestaajamme tulee pitämään hygieniapassitestin paikan päälle. Isoille ryhmille voimme pitää useamman testin. Jokainen tarvitsee testiin mukaan kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Lisätietoja ja lista hyväksytyistä henkilöllisyystodistuksista.

  4. Todistukset ja passit lähetetään koululle tai suoraan osallistujille. Testin läpäissyt osallistuja saa tiedon tuloksista testin jälkeen. Hygieniapassien toimituksessa kestää noin 3–4 viikkoa. Voimme toimittaa passit koululle yhteispostituksena tai suoraan jokaiselle osallistujalle.


Tilaa koululle tai lukiolle oma hygieniapassitesti Hygieniapassi.fi:n avulla.


Lue lisää koulukampanjasta ja tilaa koulullesi oma testi