Osaamistehdas kerää palveluiden käytöstä tietoa evästeillä. Tietoa käytetään tuotekehitykseen, palveluiden toimittamiseen ja personointiin sekä mainonnan ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme.

Koronavirus ja ravintolat - huomioi nämä, työntekijä!

11.08.2020
Jaa:


Työskenteletkö ravintolassa? Koronaviruspandemia vaikuttaa jokaiseen työpäivään - onneksi erityisjärjestelyt alkavat sujua rutiinilla sekä henkilökunnalta että asiakkailta! Tarkkana on silti hyvä olla, sillä ohjeet päivittyvät jatkuvasti

Koronavirus: Ohjeet ravintoloille

Kokosimme tähän hyviä lähteitä, joista löydät tietoa koronaviruksesta erityisesti ravintoloiden näkökulmasta:

Lievilläkin oireilla on väliä

Lievienkin flunssa- tai vatsaoireiden kohdalla tulee jäädä kotiin - oli sitten työntekijä tai asiakas. Jos ravintolanne myy annoksia kotiinkuljetuksella, kannattaa nettisivuilla ja ravintolan ovella kertoa esimerkiksi kontaktittoman nettitilauksen mahdollisuudesta pelkän "Älä tule!"-ilmoituksen sijaan.

Buffet-ruokailussa suurin riski on jonottaminen 

Buffet-ruokailu on viruksen leviämisen kannalta riskialtis tilanne, sillä asiakkaat jonottavat ruokaa lähietäisyydellä toisistaan. Asiakkaat tulee ohjeistaa pesemään käsiä ja käyttämään käsidesiä ennen ruokailuun tuloa. Ottimia kannattaa vaihtaa tiheästi.

Työntekijä - näin toimit asiakaspalvelutilanteessa tartuntojen välttämiseksi:

  • Pidä turvaväliä muihin ihmisiin noin 1-2 m aina, kun se on mahdollista.  
  • Jos joudut työskentelemään lähikontaktissa (alle 1 m), vältä keskustelua ja kasvokkain oloa. Pyri pitämään nämä tilanteet alle 15 minuutin pituisina.
  • Joudutko koskemaan asiakkaan koskettelemiin esineisiin? Käytä käsineitä mahdollisuuksien mukaan. Käsineet on riisuttava koskematta niiden likaiseen ulkopintaan. Kertakäyttöiset käsineet on laitettava sekajäteastiaan. 
  • Jos et voi käyttää käsineitä, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta työpisteesi lähettyville. Muista myös, että käsienpesu lämpöisellä vedellä ja saippualla on vielä käsihuuhteen käyttöä suositeltavampaa, joten suosi sitä, jos käsienpesupaikka on lähellä.
  • Tarjoa myös asiakkaille käsidesin lisäksi mahdollisuus käsien pesuun ja opasta heitä siihen. Pesupaikoille tarvitaan riittävästi saippuaa ja kertakäyttöpyyhkeitä.

Lähde: Työterveyslaitos


Ajankohtaista