Kuinka kauan hygieniapassi on voimassa?

Hygieniapassi on elintarvikealalla yksi tärkeimmistä todistuksista. Sen avulla pystyt todistamaan, että osaat käsitellä elintarvikkeita turvallisesti ja hygieenisesti. Monessa työtehtävässä hygieniapassi on välttämätön. Mutta kuinka kauan hygieniapassi oikein säilyy voimassa? Onko se voimassa ikuisesti vai pitääkö passi uusia säännöllisin väliajoin?

Hygieniapassi on toistaiseksi voimassa

Hygieniapassin voimassaoloajasta ei kannata huolehtia, sillä hygieniapassi on voimassa toistaiseksi. Passi ei vanhene, vaan säilyy voimassa, ellei myöhemmin tule voimaan lainmuutosta, joka muuttaa tilannetta. Tämä tarkoittaa sitä, että hygieniapassin myöntämispäivämäärä on sen voimassaolon alkamispäivä ja siitä lähtien passi säilyy voimassa ilman erillistä uusimista.


Hygieniapassia ei siis tarvitse uusia, kunhan passi säilytetään tallessa. Hygieniapassi kannattaa säilyttää huolellisesti! Älä koskaan anna alkuperäistä hygieniapassia säilytettäväksi esimerkiksi työnantajalle.

Hygieniapassin uusintatilaus

Jos jostain syystä hygieniapassin molemmat osat katoavat, uuden hygieniapassin voi pyytää alkuperäiseltä hygieniapassitestaajalta. Jokaisella testaajalla on velvollisuus säilyttää osallistujan hygieniapassitietoja viiden vuoden ajan. Uusintatilaus on kuitenkin maksullinen!


Mikäli hygieniapassitestistä on enemmän kuin viisi vuotta ja olet kadottanut sekä hygieniapassin paperisen version että muovisen kortin, tulee hygieniapassitesti suorittaa uudelleen.


Tästä kaaviosta näet uusintatilauksen ohjeet selkeämmin:
Lue lisää hygieniapassin uusinnasta täältä!