Miten saan hygieniapassin?

Back to basics -blogisarjassa pureudumme hygieniapassien ja elintarvikehygienian perusteisiin. Ensimmäisessä osassa kävimme perin pohjin läpi kaikki kysymykset liittyen hygieniapasseihin. Seuraavaksi syvennymme kysymykseen, joka on monella ensikertalaisella mielessä: miten hygieniapassin oikeastaan saa? Selvennämme prosessin kohta kohdalta, jotta tiedät miten hygieniapassin suorittaminen käytännössä tarkoittaa!


Hygieniapassin saaminen edellyttää hygieniapassitestin läpäisemistä


Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

 

  1. Päätä missä ja milloin haluat tehdä hygieniapassitestin. Valitse sinulle sopivin testiajankohta! Varmista, että sinulle jää reilusti aikaa opiskella ja valmistautua testiin. Hygieniapassi.fi tarjoaa kattavimman valikoiman hygieniapassitestejä ympäri Suomen. Näet kaikki tulevat hygieniapassitestit täältä.


  1. Opiskele testiä varten. Valitse sinulle parhaiten sopivin tapa opiskella ja harjoitella elintarvikehygienian perusteet. Näin esimerkiksi asiakaspalvelija, Aleksi Vesala, suosittelee valmistautumaan hygieniapassitestiin:


"Opiskele ja valmistaudu hyvissä ajoin! Kannattaa aina opiskella elintarvikehygienian perusteet ennen testiin osallistumista. Meillä on tarjolla monta erilaista tapaa valmistautua hygieniapassitestiin. Suosittelen valitsemaan itselle mieluisan ja parhaimman oppimistavan mukaisen keinon opiskella."


  • Harjoittele.fi-sivusto on pelinomainen harjoittelusivusto, jota on helppo käyttää myös puhelimella. Tätä suosittelen etenkin nuorille osallistujille.

  • Jos nettialustalla harjoitteleminen tuntuu vieraalta tai asiakas haluaa lukea teoriaa fyysisestä oppikirjasta, suosittelen ostamaan verkkokaupastamme Hygieniaopas-kirjan.

  • Jos oppiminen sujuu parhaiten kuuntelemalla, kun joku selittää auki teorian ja oppimateriaalin, suosittelen osallistumaan meidän kahden tai neljän tunnin mittaisiin verkkokoulutuksiin. Verkkokoulutuksien vetäjät ovat elintarvikealan ammattilaisia ja Ruokaviraston valtuuttamia hygieniapassitestaajia, joilta voi myös kysyä kysymyksiä aiheesta! Lisäksi suosittelen verkkokoulutusta niille, joille Suomen elintarvikelaki ja ruokahygienia-asiat ovat vieraita. Lue lisää verkkokoulutuksistamme täältä!

  1. Osallistu hygieniapassitestiin. Muista tuoda mukanasi voimassa oleva, kuvallinen ja virallinen henkilöllisyystodistus!

  2. Testin jälkeen: Hygieniapassin suorittamiseksi testin pisteitä on saatava vähintään 34/40.


  • ONNISTUIN TESTISSÄ - milloin saan hygieniapassini? Ruokavirasto teettää sinulle hygieniapassitodistuksen ja kortin, jonka saapuminen postitse kestää noin 4–6 viikkoa hygieniapassitestistä. Jos sinulla on kiire saada hygieniapassi, voit aina pyytää testaajalta väliaikaista todistusta. Väliaikainen todistus on voimassa siihen asti, kunnes virallinen todistus saapuu.

  • EN IHAN PÄRJÄNNYT - mitäs nyt? Ei hätää, monet joutuvat suorittamaan hygieniapassitestin uudestaan. Uusintatestihinta on aina ensimmäistä kertaa edullisempi! Opiskele sinulle haastavia aiheita ja harjoittele testiä varten. Varaa uusi aika, kun tunnet osaavasi aihealueen varmemmin!

Asiakaspalvelumme auttaa

Älä jää yksin aprikoimaan, vaan ota yhteyttä asiantuntevaan asiakaspalveluumme joko sähköpostitse tai soittamalla.


Osaamistehdas Oy

[email protected]

0400 809 009 (arkisin klo 10–13)