Hygieniapassi, nimenmuutos ja turvallinen asiointi


Nimenmuutos voi tuoda elämään monia muutoksia ja yksi niistä voi olla tarve päivittää hygieniapassisi uudella nimellä. Hygieniapassi.fi tarjoaa selkeät ohjeet ja turvallisen tavan hoitaa asiat kuntoon.


Nimeni on muuttunut ja minun pitäisi saada uusi hygieniapassi uudella nimellä. Miten teen uusintatilauksen?
Jos sinulla on vanhalla nimellä oleva hygieniapassi tallessa, uuden hygieniapassin tilaus lähtee eteenpäin seuraavasti:


Vaihe 1: Ota yhteyttä Hygieniapassi.fi asiakaspalveluun

Ensimmäinen askel nimenmuutoksen yhteydessä on ottaa yhteyttä Hygieniapassi.fi asiakaspalveluun. Voit tehdä tämän soittamalla numeroon 0400 809 009 arkisin klo 10-15. Asiakaspalvelijamme ovat valmiina auttamaan sinua ja vastaamaan kysymyksiisi.


Vaihe 2: Tee uusintatilaus verkkokaupastamme

Kun olet saanut yhteyden asiakaspalveluun ja he ovat antaneet sinulle tarvittavat ohjeet, voit tehdä uusintatilauksen verkkokaupastamme. Uuden hygieniapassin uusintatilaus maksaa 44 €. Muista varmistaa, että olet saanut tarvittavat ohjeet ja luvan ennen tilauksen tekemistä.


Vaihe 3: Toimita tarvittavat todistukset

Seuraava vaihe on toimittaa tarvittavat todistukset Hygieniapassi.fi asiakaspalvelun antamaan osoitteeseen. Näitä todistuksia tarvitaan vahvistamaan nimenmuutos. Tarkista, että toimitat seuraavat asiakirjat:

  • Tallessa oleva hygieniapassi vanhalla nimellä

  • kopio virallisesta todistuksesta, josta nimenmuutos käy ilmi Toimita se joko paperisena tai sähköisesti. Todistus voi olla:

    1. poliisin, maistraatin, Väestörekisterikeskuksen tai seurakunnan myöntämä todistus tai virkatodistus

    2. Suomi.fi-palvelusta saatava todistus henkilötiedoista siten, että tiedoissa näkyy nykyinen ja edellinen nimi tai syntymäaika

    3. vanha ja uusi henkilöllisyystodistus


Vaihe 4: Uuden hygieniapassin toimitus

Kun olet toimittanut tarvittavat todistukset ja tehnyt uusintatilauksen, Hygieniapassitestaaja käsittelee tilauksesi ja tilaa sinulle uuden hygieniapassin. Uusi hygieniapassi saapuu sinulle 4–6 viikon kuluessa uusintatilauksesta.


Oletko kadottanut hygieniapassisi?


Jos sinulla on kadonnut hygieniapassin kumpikin osa ja hygieniapassitestistä on aikaa alle 5 vuotta: ota yhteyttä siihen testijärjestäjään tai hygieniapassitestaajaan, jonka järjestämässä hygieniapassitestissä olet ollut ja joka myönsi sinulle alkuperäisen hygieniapassin. Uusintatilauksen voi tehdä vain testin järjestänyt hygieniapassitestaaja. Jos olet tehnyt hygieniapassitestin Hygieniapassi.fi:n kautta, ota yhteyttä meidän asiakaspalveluun tästä.


Jos sinulla on kadonnut hygieniapassin molemmat osat ja hygieniapassitestistä on yli 5 vuotta: sinun tulee tehdä hygieniapassitesti uudelleen, jotta saat uuden hygieniapassin uudella nimelläsi.


En haluaisi laittaa todistusta nimenmuutoksesta teidän yleiseen sähköpostiosoitteeseen. Onko siihen mitään muuta mahdollisuutta?


Näin asiakaspalvelun asiantunijamme, Aleksi, vastaa kysymykseen:

“Meille on ehdottoman tärkeää se, että käsittelemme kaikki henkilötietojen muutokset sensitiivisesti ja asiakkaan yksityisyyttä kunnioittaen. Kopio nimenmuutostodistuksesta on mahdollista lähettää myös postitse hygieniapassin kanssa samassa kuoressa, mutta mikäli sinulta ei löydy tulostinta kotoa, voi sähköinen lähetys olla helpompi. Siinä tapauksessa voit kertoa asiasta asiakaspalveluumme ja annamme sinulle yksittäisen työntekijän sähköpostiosoitteen. Tällöin vain kyseinen työntekijä ja uuden hygieniapassin tilaava osaamistestaaja ovat ainoat, jotka tulevat käsittelemään tilaustasi ja henkilötietojasi.”


HUOM: Ethän lähetä sähköpostitse arkaluontoisia henkilötietojasi kuten henkilötunnustasi.


Turvallisuus ja yksityisyys ovat meille ensisijaisen tärkeitä asioita Hygieniapassi.fi:ssä. Vaikka tarjoammekin sähköisen vaihtoehdon nimenmuutostodistuksen toimittamiseen, ymmärrämme, että joitakin tietoja on syytä suojella erityisen tarkasti. Henkilötunnuksen kaltaiset arkaluontoiset tiedot tulisi aina käsitellä huolellisesti ja suojata riittävillä turvatoimilla.

Siksi suosittelemme, että vältät henkilötunnusten ja muiden erittäin arkaluontoisten tietojen lähettämistä sähköpostitse.


Haluamme taata sinulle ehdottomasti turvallisen asioinnin!


Lue lisää uusintatilauksista täältä ja UKK-sivulta.