Päivitä osaamisesi – Tutustu verkossa järjestettäviin hygieniapassikoulutuksiimme!


Oletko aikeissa suorittaa hygieniapassitestin, mutta kaipaat lisätukea testin aihealueen kertaamiseen ja vinkkejä itse testin suorittamiseen? Oletko työskennellyt ravintola-alalla pidempäänkin, mutta kaipaat elintarvikehygienian osaamisesi päivittämistä ajan tasalle? Hygieniapassi.fi järjestää 2h ja 4h -pituisia hygieniaosaamiskoulutuksia, jotka toteutetaan etänä.

Hygieniapassikoulutus - rakenne ja aihealueet

Hygieniapassi.fi:n hygieniaosaamiskoulutus tarjoaa tehokkaan katsauksen elintarvikehygienian keskeisimpiin teemoihin. Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujille ajantasainen ja kattava käsitys elintarvikehygienian vaatimuksista. 


Koulutuksen keskiössä ovat hygieniaosaamisen eri osa-alueet. Hygieniapassikoulutuksessa perehdytään mikrobiologiaan ja elintarvikkeiden saastumiseen sekä keinoihin, joilla parantaa elintarvikkeiden turvallisuutta. Verkkokoulutuksessa saat myös tietoa ruokamyrkytysbakteereista ja hygieenisistä työtavoista, joilla vähennetään ruokamyrkytysriskiä. Opit, miten ylläpidetään hyvää henkilökohtaista hygieniaa ja miten huolehdit tilojen puhtaanapidosta. Lisäksi koulutuksissa pureudutaan omavalvontaan ja omavalvontasuunnitelman tekemiseen.


Lue myös hygieniapassikoulutuksia vetävän Anja Poutun vinkit: ”Elintarviketyöntekijöille on asetettu suuri vastuu elintarviketurvallisuudesta. Hygieniapassikoulutuksen avulla työntekijä voi hankkia tietämystä ja sitä kautta itseluottamusta ja varmuutta itse työhön.”

Kenelle hygieniaosaamisen koulutus soveltuu?

Hygieniaosaamiskoulutus on erinomainen tapa valmistautua hygieniapassitestiin. Ruokaviraston valtuuttaman kouluttajan avulla saat kattavan ymmärryksen elintarvikehygienian perusteista. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi tietoa hygieniapassista sekä hygieniapassitestin rakenteesta. Kouluttajamme ovat kokeneita alan ammattilaisia, joilla on syvällinen ymmärrys hygieniapassitesteistä ja niiden vaatimuksista.


Hygieniaosaamisen koulutuksesta on myös hyötyä, vaikka olisitkin työskennellyt ravintola-alalla jo pidempään. Alalla tapahtuvat muutokset ja uudet suositukset edellyttävät jatkuvaa osaamisen päivittämistä ja ajan tasalla pysymistä. Siksi tarjoamme koulutusta myös hygieniaosaamisen kertausta kaipaaville.


Lue tästä, miten Hotel Kakola järjesti henkilökunnalleen hygieniapassikoulutuksen!


"Suurimmalla osalla meistä on hygieniapassi, mutta näinä maailman aikoina, kun hygienia on tärkeämpää kuin koskaan, haluamme varmistaa, että kaikkien tiedot ja osaaminen on tämän päivän vaatimusten tasolla. Siksi teetimme koulutuksen ja testin koko henkilökunnalle, riippumatta siitä, onko heillä tutkinto tai voimassa oleva kortti." (Eerika Rinne, Hotel Kakola) 

Osallistu koulutukseen mistäpäin Suomea tahansa!

Verkkokoulutukset järjestetään Zoom-alustalla ja ne ovat kestoltaan kaksi tai neljä tuntia, minkä aikana ehditään kertaamaan pääkohdat eri osa-alueista. Koulutuksen aikana voit myös keskustella ja kysyä aiheisiin liittyviä kysymyksiä Zoomin chatin kautta. Tämä mahdollistaa syvällisemmän ymmärryksen aiheista ja antaa sinulle tilaisuuden jakaa kokemuksia muiden osallistujien kanssa. Järjestämme koulutuksia suomeksi, englanniksi ja arabiaksi!

Muista ilmoittautua koulutuksen lisäksi myös hygieniapassitestiin 

On tärkeää huomata, että hygieniaosaamiskoulutus ja hygieniapassitesti ovat erillisiä kokonaisuuksia. Koulutus ei sisällä itse hygieniapassitestiä, vaan testi suoritetaan erikseen. Huolehdi siis siitä, että ilmoittaudut koulutuksen lisäksi myös hygieniapassitestiin. Näin varmistat, että sinulla on sekä tarvittava tieto että pätevyystodistus ravintola-alan työmahdollisuuksia varten.

Ilmoittaudu hygieniapassikoulutukseen!

Hygieniapassi.fi on Suomen kattavin hygieniapassitestien ja -koulutusten järjestäjä. Koulutukset eivät sisällä hygieniapassitestiä. Koulutus ja testi maksetaan erikseen. Voit myös ilmoittautua koulutuksiimme samalla, kun ilmoittaudut hygieniapassitestiin. Järjestelmämme ehdottaa sinulle sopivia koulutuksia testikielen perusteella, joten saat juuri sinulle räätälöityä ja tarpeitasi vastaavan koulutuksen!


Koulutuksen hinta on vain 30 euroa kahden tunnin koulutukselta ja 45 euroa neljän tunnin koulutukselta (sis. alv. 24 %).


Imoittaudu verkkokoulutukseemme jo tänään!