Osaamistehdas kerää palveluiden käytöstä tietoa evästeillä. Tietoa käytetään tuotekehitykseen, palveluiden toimittamiseen ja personointiin sekä mainonnan ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn
Hygieniaopas: Elintarvikehygienian perusteet
(0)
Kuvaus
Hygieniaoppaan 25. painos on päivitetty vastaamaan ajantasaisia säädöksiä ja ohjeistuksia. Uudistetussa painoksessa käsitellään elintarvikejätteen vähentämistä uutena kokonaisuutena, ja tarkennuksia on tehty sivuille 10, 26 ja 27. Lisäksi aiempi tieto hepatiitti A -viruksesta on korvattu ajantasaisemmalla tiedolla hepatiitti E -viruksesta (sivut 68–69).
Opas korostaa elintarvikehygienian keskeistä roolia koko tuotantoketjun eri vaiheissa ja tuo esiin toimijoiden vastuun turvallisten ja puhtaiden elintarvikkeiden tuottamisessa pellolta pöytään. Selkeä ja helposti ymmärrettävä teksti sekä havainnollistava kuvitus tukevat oppimista.
Kirja soveltuu monipuolisesti esimerkiksi hygieniapassitestiin valmistautumiseen, oppilaitosten hygieniakoulutuksiin, elintarvikealan työntekijöiden perehdyttämiseen ja viranomaistoiminnan tueksi. Se toimii myös hyödyllisenä kertausmateriaalina jo kokeneille elintarvikealan ammattilaisille.
Hygieniaopas – Elintarvikehygienian perusteet sisältää muun muassa seuraavat aiheet:
elintarvikehygienia ja riskitekijät
elintarvikkeiden saastuminen ja pilaantuminen
ruokamyrkytykset ja niitä aiheuttavat bakteerit
elintarvikkeiden hygieeninen käsittely
elintarviketyöntekijän vastuut ja hygieniaosaaminen
omavalvonta ja sen suunnittelu
siivous, puhtaanapito ja jätehuolto
elintarvikejätteen vähentäminen
rekisteröity elintarviketoiminta
Oiva-järjestelmä ja toimijan luotettavuus
Kustantaja: Ympäristökustannus
25. painos, 2025
ISBN 978-952-9637-70-6, 75 s.
Hinta sisältää ALV 14 % ja postikulut Suomeen.
Kyseessä on fyysinen tuote, joka toimitetaan postitse. Kirjatilaukset pyritään lähettämään 1-2 arkipäivän sisällä tilauksesta.