Hygieniapassi netissä?

Vaikka monia testejä voi nykyään tehdä verkossa, hygieniapassitestiä ei voi suorittaa sähköisesti tai etänä. Mutta miksi hygieniapassitesti vaatii edelleen fyysisessä testitilassa suorittamista?

Hygieniapassi on todistus elintarvikehygieenisestä osaamisesta. Hygieniapassin tarkoituksena on edistää yleistä elintarviketurvallisuutta. Elintarvikealalla toimivan henkilön on osattava käsitellä elintarvikkeita turvallisesti ja hygieenisesti.

Ruokaviraston ohjeiden mukaisesti kaikki hygieniapassitestit suoritetaan hygieniapassitestaajan valvomassa testitilassa.

Miksi hygieniapassitesti vaatii testitilassa suorittamista?

  1. Testitilan valvonta takaa oikeudenmukaisen ja tasapuolisen testaustilanteen. Testitila tarjoaa valvotut olosuhteet, joissa testaaja voi varmistaa, että testi suoritetaan sääntöjen mukaisesti ja että kaikki testaajat käyvät läpi saman prosessin.
  2. Hygieniapassitestiä ei voi suorittaa sähköisesti tai etänä, koska hygieniapassitestaajan on tarkistettava jokaisen testiin osallistuvan henkilöllisyystodistus. Henkilöllisyystodistuksen tarkistaminen on tärkeä osa testin validiteettia. Testitilassa testaaja voi varmistaa, että jokainen testiin osallistuvan henkilöllisyys on varmennettu asianmukaisesti.
  3. Hygieniapassitestaajan valvonta vähentää testivilpin mahdollisuutta. Kun testi suoritetaan testitilassa, testaaja voi valvoa, että jokainen testiin osallistuva henkilö noudattaa sääntöjä.

Vaikka hygieniapassitestin suorittaminen netissä olisikin kätevää, testin järjestäminen fyysisesti hygieniapassitestaajan valvomassa tilassa varmistaa, että hygieniapassitestit pysyvät luotettavina ja tehokkaina elintarviketurvallisuuden edistäjinä!

Emme kuitenkaan voi poissulkea mahdollisuutta, että teknologian kehittyessä myös hygieniapassitestitkin siirtyisivät nettiin. Sillä välin hygieniapassitesteihin on tultava suorittamaan aina paikan päälle testitilaan!

Järjestämme hygieniapassitestejä ympäri Suomen. Näet kaikki tulevat hygieniapassitestit täältä!